luni, 22 august 2016

Totul despre o vopsitorie in camp electrostatic

Astfel, prin setarea unui nivel optim de incarcare a pulberii, tensiunea de electrod se regleaza automat in functie de distanta dintre pistol piesa si de forma geometrica a piesei.In acest proces, pulberea se incarca cu sarcina pozitiva, prin cedarea de electroni care se scurg la masa. Astfel, pulberea pulverizata prin duze este incarcata electrostatic, fara generare de sarcina si camp electrostatic extern. Vopsirea electrostatica este o tehnologie superioara de aplicare a unei vopsele, sub forma de pudra, pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic, asigurandu-se astfel o rezistenta indelungata la uzura si abraziune.Vopseaua este atrasa de elementul ce urmeaza a fi acoperit, incarcat si el cu o sarcina electrica, realizandu-se astfel o pelicula uniforma de vopsea.

Informatii despre vopsitorie in camp electrostatic Ploiesti

Alimentarea cu pulbere ar trebui sa fie proiectata astfel incat presiunea descarcarii si viteza de alimentare a pistolului electrostatic sa fie mentinute chiar si la o anumita distanta de pistol. Majoritatea containerelor sunt similare ca design la baza au forma de con. Orificiul de iesire pentru pulbere variaza in diametru in functie de metoda folosita de tranzit a pulberii. La fel ca si in celelalte metode, difuzorul de aer este activat doar cand este pornit mecanismul de declansare al pistolului. De asemenea, o valva aditionala pentru controlul aerului serveste la crearea de vibratii pentru cuva de pulbere pentru a elimina orice tendinta a pulberii de a se aduna in centru devenind insuficienta, sau de a nu ajunge in difuzorul de aer.
In incaperile atelierului este interzisa intrarea sau folosirea mijloacelor de transport (electrocutare, electrostivuitoare etc.) si a altor instalatii si utilaje care pot produce scantei. Este interzis accesul cu foc deschis, piese si materiale incandescente.Toate lucrarile de intretinere si reparare a utilajelor si instalatiilor executate in incaperi cu pericol de explozie (degresare, vopsire, lacuire etc.) se efectueaza numai dupa evacuarea vaporilor formati si a tuturor materialelor si/sau substantelor inflamabile. Prepararea si diluarea vopselelor se face intr-o incapere separata de cea in care se face vopsirea.

Am nevoie de servicii vopsire electrostatica

Vopsitul in camp electrostatic este mult mai calitativ, janta fiind curatata pana la metal prin sablare iar dupa aceea se aplica vopsea sub forma de pulbere care se usuca in cuptor, la temperatura de 210 grade.Peste aceasta vopsea se aplica un strat de lac iar vopseaua ramane cu un luciu foarte frumos. Acest procedeu trebuie facut temeinic deoarece acesta elimina diversele defecte ale filmului de vopsea, defecte care, in mod normal, ne-ar obliga sa repetam tot procedeul de vopsire ( costurile se dubleaza ). Daca este cazul, trebuie mascate toate partile pieselor unde nu dorim ca vopseaua sa se depuna. Acest lucru se face cu intermediul benzilor si dopurilor din materiale siliconice ( rezistente la temperaturi ridicate )

Servicii vopsitorie in camp electrostatic Bucuresti

Vopsirea electrostatica este o tehnologie superioara de aplicare a unei vopsele, sub forma de pudra, pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic, asigurandu-se o calitate foarte buna a peliculei de vopsea acoperitoare,atat din punct de vedere al rezistentei mecanice, chimice, UV, la ceata salina, al elasticitatii , cat si al aspectului (lucios, semilucios, mat, structurat etc.) commercial. Spre deosebire de vopselele traditionale, lichide, stratul aplicat prin vopsire electrostatica nu prezinta iregularitatile, diferentele de nivel, formele de picaturi si de bule de aer care apar, deseori, pe straturile de vopsea obisnuita. Vopsirea in camp electrostatic reprezinta o noua tehnologie de vopsire, aparuta relativ recent, ca urmare a nevoii stringente de imbunatatire a acestui proces de vopsire in termeni de calitate, durabilitate si eficienta.

Unde gasesc vopsitorie electrostatic?

Acest tip de vopsire este un proces folosit pentru a acoperi suprafetele de aluminiu cu vopsea de tip poliester. Protectia aluminiului impotriva coroziunii este asigurata de o pregatire prealabila a suprafetei, de compozitia pudrei de poliester si de conditiile de aplicare a vopselei.Acest tip de vopsire are o mare varietate de culori. Stratul de vopsea are o compozitie si textura diferita de a aluminiului. Cele doua materiale se comporta diferit sub actiunea mecanica si a efectelor vremii; aceasta poate avea ca rezultat desprinderea stratului de vopsea. Binenteles nu trebuie neglijat nici aspectul ecologic si impactul asupra mediului, iar in acest domeniu instalatia corespunde intrutotul normelor ecologice in vigoare din Uniunea Europeana.
Posibilitatea de a reutiliza pulberea cazuta reduce semnificativ costurile. Vopseaua traditionala pierde 65-70 la suta din cantitate la stropire, iar aproximativ 50 la suta din ce a fost aplicat urmeaza sa se evapore. Particulele folosite in vopsirea in camp electrostatic pot fi aproape in totalitate reciclate, transformand pierderea in aproximativ 0%. Finisarea prin powder coating se poate lauda cu un strat de doua ori mai gros decat vopseaua standard. Astfel, componenta vopsita devine mult mai flexibila si chiar se poate remodela, fara sa se distruga finisajul. Pentru rezultate foarte bune, aveti nevoie si de o sablare corespunzatoare. Aceste doua procedee merg aproape intotdeauna impreuna. Asadar, vopsirea in camp electrostatic reprezinta cea mai buna optiune daca doriti sa reconditionati jante auto sau moto din aliaj/tabla, piese metalice, ansamble de biciclete sau cadre metalice.
Vopselele si lacurile se pastreaza in bidoane ermetic inchise si dispuse in incaperi separate, iar in atelier vor fi aduse numai cele care se folosesc intr-un schimb de lucru.Praful de aluminiu aprins nu se stinge cu apa sau cu spuma ci cu pulbere stingatoare speciala, nisip uscat sau sare uscata.Vopselele, lacruile si materialele pentru lacuire vor fi ferite de actiunea razelor solare. Materialele pentru lacuire se pastreaza numai in vase inchise. Degresarea suprafetelor metalice cu ajutorul solventilor organici se efectueaza numai in spatii bine ventilate.
Tag: click aici vopsitorie electrostatica mai mult 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu